Държавата отпуска още 9 млн. лева на Пловдив за „Голямоконарско шосе“

Image_16628808_40_0

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа в регионалното министерство споразумение за финансирането на следващия етап от разширението на „Голямоконарско шосе“, като за целта държавата отпуска нов транш в размер на 9 милиона лева, съобщиха от общината. За първия етап, по който още се работи и се очаква до Нова година да е готово източното платно, сумата беше същата.

„Пътната артерия е един от входовете на Пловдив от автомагистрала „Тракия“ и е важна връзка с предприятията в индустриалната зона. За това нейното обновяване е от особено значение за Пловдив и региона“, коментира кметът Костадин Димитров. Той отново увери, че съвсем скоро ще приключат ремонтите от източното платно на първия етап. И благодари на всички, които в годините са подпомагали проекта.

Стартът беше даден от предишния кмет Здравко Димитров на 7 април т.г. „Отдавна трябваше да се направи, но Господ е решил аз да го започна“, каза той при първата копка през пролетта.

Обектът попада в границите на две общини – Пловдив и „Марица“. Осигуреното финансиране е за участък в обхвата от бул. „Дунав“ до транспортен възел Царацово.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ