Вежди Рашидов: Идва едно поколение и решава с гумичка да изтрие една история. Не се прави така!

вежди рашидов

Идва едно поколение и решава с гумичка да изтрие една история. Не се прави така! В момента улицата управлява процесите в държавата. Това се нарича анархия. Това заяви пред БНР бившият министър на културата Вежди Рашидов по повод премахването на Паметника на съветската армия.

По думите му не е нужно да унищожим нещо, за да сме мъдри. Той запита в колко други държави се постъпва така спрямо паметници.

Според него решението за премахването на ПСА е разделило обществото на две. Всичко трябва да се разреши по друг начин. Градската среда принадлежи на всички, подчерта той. Рашидов бе категоричен, че никой в света не е унищожавал така историята си.

Той посочи, че Музеят на социалистическото изкуство е единственото място, където частите от монумента могат да бъдат съхранени. В момента, в който се смени системата, една камара шедьоври се унищожиха и претопиха. Направих Музея на соца, за да съхраня една история, която не можем да си изчегъртваме, поясни бившият министър на културата.

Рашидов подчерта, че все по-ясно се вижда наличието на деморализация в обществото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ