Нинова за блокажа в НС: Банкетът победи бюджета. Изядоха коледните надбавки за пенсионерите

payimage-581094

Банкетът победи бюджета. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание (НС), след като стана ясно, че пленарно заседание няма да има поради липса на кворум.

По думите й на въпросния банкет са били изядени коледните надбавки за пенсионерите.

Депутатите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и ДПС не се регистрираха в зала, а там бяха само колегите им от БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН).

След блокажа, който бе предшестван от окупация в четвъртък, Нинова посочи, че бюджетите не са приети, защото управляващите празнуват, предава Блиц.

„Ще участваме за бюджета, но сме против Конституцията. Против сме двойното гражданство за политици, това е предателство. Съдебната реформа иска да въведе контрол върху системата“, поясни лидерът на БСП.

„Изказванията от ИТН и Костадинов за обединена опозиция да забравят, ако обичат. Нека никой не говори от името на БСП“, призова тя.

„Ще търсим отговорност за премахването на Паметника на Съветската армия. В четвъртък заключиха областната управа, не успяхме да проверим за документи. Но извадихме изискуемите документи“, каза още Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ