Шефът на ВиК Бургас на съд, източил близо 100 бона от дружеството. Прокуратурата иска отстраняването му

полиция

Окръжна прокуратура Бургас поиска отстраняването на Цветан Мирчев, изп. директор на ВиК Бургас, съобщиха от държавното обвинение. До минути трябва да бъде насрочено заседание в Окръжния съд на Бургас.

Припомняме, че през вчерашния ден на Цветан Мирчев бе повдигнато и предявено обвинение, предава Флагман.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че в качеството си на лице, заемащо отговорно служебно положение, е причинил на управляваното от него дружество щети в размер на 97 421 лева.

Досъдебното производство е образувано в резултат на проведена специализирана полицейска операция от служители на ОД на МВР-Бургас, реализирана на 27.11.2023 година, уточниха от прокуратурата.

„Престъпното деяние е осъществено във времето от 31.08.2023 година до 11.10.2023 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.282 , ал.2, предл.2, вр. ал.1 от НК. По отношение на обвиняемото лице е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 20 000 лева“, мотивираха се от държавното обвинение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ