Кметът се срещна с посланика на Казахстан, искат по-бързо Пловдив да се побратими с Шимкент

Image_16637258_40_0

Да бъде завършено побратимяването между градовете Шимкент и Пловдив се споразумяха на среща днес посланикът на Република Казахстан Негово Превъзходителство Виктор Темирбаев и кметът Костадин Димитров, съобщиха от градската управа.

Общинският съвет на Пловдив преди няколко години прие решение, с което одобри сключването на споразумение между двата града, но процесът все още не е финализиран.
По тази причина посланик Темирбаев отправи покана за посещение на делегация в Шимкент, по време на което да бъде подписан договорът за побратимяване.

Пред Костадин Димитров беше представен и новият почетен консул на Казахстан в Пловдив Пламен Панчев. По време на разговорите бяха обсъдени възможности за активизиране на междурегионалните връзки във всички сфери от взаимен интерес – култура, образование, туризъм, селско стопанство и други.

Посещението на Виктор Темирбаев в Пловдив е само ден преди честването на независимостта на Казахстан. България е една от първите признали я страни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ