Диана Димитрова: Обвиненията на Вергов за издевателство над дъщеря му ме разболяха. Наложи се…

диана димитрова

„Обвиненията на Юлиан Вергов, че в мой статус във фейсбук имало издевателство над дъщеря му, ме поболяха!“ Това каза Диана Димитрова.

„Частта с издевателството над дъщеря му беше моментът, в който моето здравословно състояние се влоши и се наложи да потърся медицинска помощ“, допълни екранната д-р Огнянова от „Откраднат живот“, която в четвъртък се яви в съда. Вергов съди Димитрова за пост в социалните мрежи.

„Искам да предизвиквам Юлиан Вергов да ме съди не за обида, а за набеждаване в престъпление, ако се чувства невинен!“ С тези думи хвърли ръкавица на популярния актьор Диана Димитрова.

В четвъртък бе първото гледане на делото, в което красивата актриса изненадващо се оказа на подсъдимата скамейка. Образуваното срещу нея дело е от частноправен характер и е заведено по чл. 146 от НК. Колегата й Юлиан Вергов се почувствал обиден от неин статус, качен в личния й профил във фейсбук, и това станало повод за съдебния процес. Адвокат на Димитрова е Светлана Петкова, а на Вергов – Ина Лулчева. Известната столична юристка обаче категорично отказа всякакъв коментар, предава България днес.

„Поне да се беше явил!“, каза по адрес на ищеца пък адвокат Петкова. Топ актьорът наистина не се появи в съдебната зала. Димитрова обаче още преди няколко дни обяви, че въпреки възможността да не присъства на съдебното заседание тя ще го направи. „Реших, че ще бъда там…заради целия път, който извървях и заради себе си“, написа тя.

Стартът на делото увисна на косъм заради неподписаното от защитничката на Димитрова пълномощно, но съдия Емануела Куртева й разреши да сложи парафа си върху него на момента. Магистратката предложи на двете страни да се помирят. Адвокатите им обаче отхвърлиха тази опция и поради това се наложи насрочване на следващо заседание – на 22 февруари 2024 г. от 14,30 часа.

Облечената в бяла риза и черен панталон с черна жилетка актриса заяви, при това с гордо вдигната глава, че се явява в съда не само в лично качество. „Явих се днес, защото не се явявам само от свое име. Днес съм представител и на всички жени в България, които са допуснали моята грешка – да мълчат. За тези, които не са говорили, когато е трябвало“, каза сценичната Ирина от постановката Тютюн“.

„Държа да отбележа, че може би за голяма част от хората не е ясно, но това дело не е свързано с упражняване на насилие върху мен, а е свързано с фейсбук статус, който аз написах лично в профила си, след като прочетох изявлението на Юлиан Вергов“, подчерта Диана Димитрова. Тя разкри още, че по време на събитията, довели в крайна сметка до делото, се е наложило да потърси медицинска помощ, защото здравето й се влошило.

„Частта с издевателството над дъщеря му беше моментът, в който моето здравословно състояние се влоши и се наложи да потърся медицинска помощ“, сподели актрисата.

Бившата „муза“ на известния писател Калин Терзийски поясни и защо не е предприела съдебни действия срещу Вергов. Целта й е да му хвърли ръкавица, което да доведе до юридическо осветяване на действия от негова страна, за които тя многократно говори през последните година и половина – и в социалните мрежи, и в медиите.

„Искам да го предизвикам. Ако се чувства невинен, да заведе дело за набеждаване в престъпление, а не дело за обида заради фейсбук статус“, атакува актрисата.

Димитрова обаче уточни, че се отказва да търси правата си с мотива, че през март „нещата за мен приключиха“.

„На 28 март осем колеги от сериала „Откраднат живот“ събраха невероятна смелост и говориха. За мен битката тогава беше спечелена, защото стана ясно на цяла България, че се опитват да прикрият престъплението и насилието, което беше упражнено върху мен“ – каза актрисата.

Като друга важна причина, вече от личен характер, Димитрова изтъкна нежеланието да тревожи майка си.

„Реших, че няма смисъл повече да разстройвам майка си и заради това не предприех действия“, обобщи тя.

Специално за „България Днес“ Диана Димитрова коментира, че „не се страхува, защото „истината не може да не излезе наяве“.

„Да, не се чувствам комфортно като „подсъдима“. Адвокат Светлана Петкова ми обясни, че това има сериозна тежест. Но аз следвам само истината“, настоя Диана Димитрова.

Актрисата от трупата на столичния Малък градски театър „Зад канала“ разкри наскоро и защо прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство „след една година всевъзможни опити да се прикрие насилието над мен“.

„Прокурорът отказва образуване на досъдебно производство на основание чл. 24, ал. 1, т. 3 и ал. 5 НПК и това е написано изрично в постановлението му. Това означава, че е изтекла давността за извършеното престъпление, както и че престъплението се преследва по тъжба на пострадалия пред съда, а не се води от прокуратурата – тя се занимава единствено с престъпления от общ характер. Тази давност е в размер на три години и е изтекла през 2020 г. Ако прокурорът считаше, че насилникът е невинен, щеше да откаже образуване на досъдебно производство на друго основание, а именно – чл. 24, ал. 1, т. 1 НПК – деянието не е извършено или не съставлява престъпление. Прокурорът не приема, че насилникът е невинен, а че не може да бъде преследван от закона поради изтекла давност“, обясни дадената под съд от Вергов актриса.

Димитрова анализира и причините, които са накарали колегата й от „Откраднат живот“ да търси възмездие по съдебен път за обида, нанесена му в социалните мрежи.

„Междувременно цяла България разбра, че съм била насилена, а насилникът се опитва да го прикрие. Хората и приятелите ми знаят какъв човек съм и нямаше нужда да изброявам добрините и каузите, свързани с деца, в които съм участвала. Но насилникът е решен на всяка цена да продължава с обществената манипулация. Доколкото може да има нещо забавно в цялата тази унизителна и мъчителна за мен история, това е, че насилникът не се чувства невинен, а обиден!“, изля негодуванието си Диана Димитрова.

Юлиан Вергов: Беше писала неща, които никой родител не желае да види, на дъщеря ми

„Единственият конфликт, който съм имал с Диана Димитрова, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала“, обясни в медиите преди време Юлиан Вергов.

Популярният актьор уточни, че е бил ядосан от това, което е написала колежката му от „Откраднат живот“ на щерка му Алина. „Поводът за този конфликт беше забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там“, твърди Вергов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ