СКАНДАЛ! Арестуваха и националния треньор по щанги за корупцията в спортното министерство

payimage-586213

Нов арест по корупционния скандал в министерството на спорта. По информация на БТВ, е задържан и националният селекционер Иван Иванов.

Олимпийският шампион не води днешната тренировка на отбора. След края на разследването се очаква да стане ясно дали Иванов ще остане начело на националния тим.

Вчера чиновник, който е на длъжност в Министерството на младежта и спорта, беше заловен с около 62 хил. лв белязани банкноти. По неофициална информация, това е синът на Иван Иванов – Иван Иванов-младши.

България ще домакинства на европейското първенство по вдигане на тежести през 2024 г. – от 12 до 20 февруари в „Арена София“. Шампионатът е и олимпийска квалификация за Игрите в Париж.

„Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции.“, се казва в официалната позиция на Министерството на младежта и спорта по повод задържания служител с подкуп.

По случая работят Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия.

Подробна информация се очаква в понеделник на 18-ти декември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ