Управителят на ресторанта в Пловдив, който си има робот-сервитьорка: В близко бъдеще ще замени човека

1936274

Ресторант в Пловдив е въвело обслужване с робот. Той може да изпълнява поръчките на до 4 маси едновременно. Това е първият робот сервитьор в Пловдив.

„Роботът се казва Белла. Това е един незаменим помощник в нашата фирма. Може да функционира около 8 часа, колкото един работен ден. Може да обслужва, да говори, да помага на основния сервитьор – сервира, отсервира, всичко, което да улесни останалите от персонала. Останалите служители по-скоро не се страхуват, че роботът ще им изяде работните места. Но може би в близко бъдеще – да“, коментира пред NOVA NEWS управителят на заведението Николай Радиков.

„На този етап роботът не може работи без напътствия. Трябва задължително да бъде инструктиран от човешка намеса – да му бъде зададена команда какво да направи. Все още за стандарта на България не излиза изгодно, но е функционален“.

Роботът, ако бъде погален зад ушите, издава звуци и мърка като коте. Това е абсолютна атракция за посетителите на заведението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ