„Само да те пипна, умираш“: Сгащиха 38-г. изверг, заканил се да убие 2 жени

задържане арест полиция

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 38-годишен мъж за закани за убийство на две жени при условията на продължавано престъпление с две деяния.

В.Д. е обвинен за това, че 13.11.2022 г. в село Чепинци чрез мобилно приложение се е заканил да убие А.Д. с думите: „Само да те пипна, умираш“. На 29.04.2023 г. в село Войнеговци обвиняемият отново се заканил към жената, като този път заплашил и нейната майка, предава 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по член от Наказателния кодекс, който предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години.

В.Д. бил е привлечен към наказателна отговорност, докато е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ от предходно осъждане. В момента, в който е пуснат от затвора В.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че В.Д. може да извърши друго престъпление му наложи мярка „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ