Пуснаха нов светофар на оживен булевард в Пловдив

1937525

Новият светофар на преобразения булевард „Хаджи Димитър“ в „Западен“ вече работи.

Светофарът е монтиран на кръстовището с ул. „Лерин“. Така по този начин се цели да се облекчи трафикът и ПТП-тата да бъдат сведени до минимум. Левият завой от „Лерин“ в час пик бе почти невъзможен и шофьорите чакаха по много, за да се включат в движението.

Реконструкцията на булевард „Хаджи Димитър“ продължи около година, подменени са подземната инфраструктура и уличното осветление. Ремонтът създаваше големи главоболия на гражданите, въпреки че движението не беше спряно напълно, а се осъществяваше двупосочно в едното платно.

Велоалеята между двете платна на важната пътна артерия е завършена, но все още се работи по пешеходната част. Има частични довършителни дейности и по страничните тротоари.

Хаджи Димитър“ скоро ще бъде свързан с улица „Царевец“ и автомобилния тунел под софийската жп линия, който по ул. „Модър“ излиза на Коматевско шосе. Така най-накрая ще се реализира дългогодишната идея на кмета Димитров за директна връзка между районите „Западен“ и „Южен“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ