Министър Богданов се тупа в гърдите пред чужденците: Чуждите инвестиции у нас растат с над 53%

payimage-607049

„Преките чуждестранни инвестиции у нас само за първите десет месеца на настоящата година отбелязват значителен ръст и достигат близо 3,4 млрд. евро. Те се увеличават с над 1,1 млрд. евро спрямо тези за януари-октомври 2022 г., като ръста на годишна база възлиза на 53,6%, според предварителните данни на БНБ. Това е най-високият ръст на чуждестранни инвестиции за последните близо 15 години в страната“. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който проведе среща със Стийв Матушак, мениджър на завода в България на американската компания ADM.

Двамата обсъдиха намеренията за устойчиво развитие на компанията в Разград и затвърдиха ангажимента на ADM за инвестиции в Общината. Най-голямото предприятие за преработка на царевица в страната планира да инвестира и да направи производството си по-енергийно ефективно. На срещата Стийв Матушак посочи, че компанията има ясни цели и показатели, свързани с намаляване на емисиите на парникови газове, потреблението на природен газ, консумацията на вода и количеството отпадъци.

Министър Богданов подчерта, че България е добро място за развитие на бизнес и това, че компании, които вече са инвестирали у нас, разширяват своите инвестиции, е доказателство за това. Той изрази готовност за съдействие и подкрепа при осъществяването на бъдещите планове на инвеститора. Богданов изтъкна, че правителството работи за предвидима и стабилна бизнес среда, която да гарантира устойчивото развитие на компаниите у нас. На срещата присъства още и заместник-министърът на икономиката Ивайло Шотев, предава Tribune.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ