Убиецът на Ферарио Спасов се появи. Адвокатът му наглее: Не е длъжен да си стои вкъщи!

начо

Начо Панталеев, който уби с автомобила си футболната легенда Ферарио Спасов, се върна отново в дома си в село Лясковец. Това разбра „България Днес“ от адвоката на джигита Венцислав Фоти.

„Начо вече си е в Лясковец. Нямаше го за кратко време, само за няколко дни. Беше на гости на свои роднини в друг град. В такъв случай дори не беше длъжен да уведомява прокуратурата, но все пак го направи. Начо напълно сътрудничи на разследването. Това, че не е намерен от полицаи на адреса си, въобще не е е никакъв проблем. Начо не е длъжен да си стои вкъщи, той не е под домашен арест. Имат му телефона и се свързват винаги с него, когато им трябва. Ако трябва да се яви някъде, веднага се явява. Начо никога не си е нарушвал мярката“, категоричен е адвокат Фоти.

Относно това дали все още валят заплахи срещу душманина на Ферарио Спасов и семейството му защитникът на джигита каза, че Начо не му е споделял.

„Не сме говорили на тази тема. Не ми е споделял да има нови заплахи. Но не мога да бъда категоричен дали има, или няма скорошни заплахи срещу клиента ми“, споделя адвокат Фоти.

От думите на защитника на Начо Панталеев става ясно, че най-вероятно заплахите срещу клиента му са спрели и Начо вече не го е страх да си стои в Лясковец. Причината Начо да отиде на гости на свои близки не бе само за да види роднините си. Главната причина за махането на Начо от Лясковец бе именно заради заплахите за живота му.

„Направихме го с цел безопасността на Начо. Както знаете, имаше напрежение и заплахи, дори и пред къщата му в Лясковец се стигна до напрегнати моменти. Решихме временно Начо да се премести при свои близки, да им погостува за известно време“, изясни тогава адвокат Фоти.

Припомняме, че на 11 ноември, събота, Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново – Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Панталеев хвърчи с над 150 км/ч, сочат данните от този етап на разследването, и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар – счупва се вратът му. В момента Начо е на свобода, вече с отнета книжка и не може да напуска страната. Душманинът на Феро се размина с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, а прокурорът, пуснал джигита, е под прицела на Софийската градска прокуратура. Проверяват го дали има подобни съмнителни решения в последните 3 години. Това стана след нареждане на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов. В момента се очаква да стане готова автотехническата експертиза, която ще установи дали наистина Начо е хвърчал със 150 км/ч, дали е опитал да спре и всички останали подробности, които са от ключово значение за делото и впоследствие за присъдата на Панталеев.

Разследването тече, но както се случва обикновено у нас, се бави. Едната причина за това е недостигът на вещи лица в България.

„Доколкото знам, все още не са изготвени експертизите. Това е нормално, защото е назначена петорна автотехническа експертиза, което ще отнеме повече време. Тоест петима експерти ще изследват колата на Начо, за да се изясни всичко“, казва адвокат Фоти. Тези пет вещи лица трябва да установят дали автомобилът, с който Начо помете известния треньор, е в изправност. Ще се изясни дали Начо е набил спирачки, с каква скорост точно е карал, мократа настилка каква роля е изиграла. Чак след като стане готова експертизата, разследването ще приключи и ще започне делото.

В момента Начо е освободен с най-леката мярка за неотклонение „подписка“. Той не може да напуска страната и му е отнета книжката. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, което може да бъде променено, преди да започне съдебната сага, ако експертизата, която се очаква, покаже, че Начо не е натиснал спирачките или не е предприел каквито и да е било действия, за да избегне удара.

Дело за наркотици

Начо има и други проблеми със закона още отпреди да убие Ферарио Спасов. 24-годишният Панталеев е погнат от Районния съд в Горна Оряховица за притежание на дрога. Става въпрос за 9,7 грама марихуана, която полицаи откриват у него на 7 декември миналата година. В Начо намират и газов пистолет, но така и не става ясно дали е бил регистриран, или не. Делото за дрогата ще продължи през февруари следващата година.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ