Радев за конституционната реформа: Експеримент! Мой дълг е да сезирам Конституционния съд

payimage-610152

Гласуваните промени в Конституцията няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел бяха инициирани. Това заяви пред медии президентът Румен Радев по повод одобрените и приети днес от парламента промени в основополагащия закон на страната.

„За сметка на това тези промени подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава. Зад тези промени прозира една цел – управляващите партии да запазят влиянието си, дори когато напълно загубят доверие“, допълни държавният глава, предава Novini.bg.

Той отбеляза още, че с допускането на чуждо гражданство в управлението на страната депутатите са показали, че за тях „наличието на двойни стандарти не е проблем“.

За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена. И като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг, завърши изявлението си пред журналистите президентът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ