Писъци и плач огласиха Кърджали: Стотици посрещнаха телата на загиналите 22-г. майка и детенце

djamia 1-1

Писъци и плач-това се случва в момента край пазара в Кърджали. Стотици посрещнаха автомобила с телата на загиналите майка и дете при пожара в Германия. Те бяха транспортирани директно в централната джамия, където да се извърши траурният ритуал, предава rodopi24.

Припомняме, че Хатидже и 3-годишното й дете са жертвите на огнения ад, обхванал триетажна сграда в германския град Офенбах на 12 декември вечерта. Две жени на 40 и 45 години, както и друго дете на 14, бяха настанени в болници с тежки наранявания.

„Много наши гурбетчии предложиха да съберат пари и да помогнат със средства на фамилията, но семейството отказа“, посочиха за екипа ни запознати.

Майката и бащата на починалата 22-годишна кърджалийкака са от дни в областния град. Съпругът и неговото семейство пристигнаха след като организираха транспортирането на телата.

Тежко пострадалата баба на загиналото детенце вече е добре, състоянието й е стабилно. Двете фамилии работят от години в Германия. Все още тече разследване от властите в Офенбах за причините за инцидента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ