Руски трилър у нас! Пилотът Кононов: Жена ми е обучавана да убива! Беше мой ред, щеше да използва рицин

полиция

Пенсиониран руски пилот обвини бившата си съпруга, също рускиня, че е планирала да го отрови с рицин в България, за да сложи ръка на имуществото му. Той пусна жалба срещу нея в полицейското управление на бургаското село Руен, предава Флагман. Валерий Кононов твърди, че доскорошната му жена Марина е завършила Висшата школа на КГБ, където е била обучавана именно в това – как да убива хора. Пилотът разказва, че семейната им идилия започнала да се разпада, след като той съзрял, че в двора на дома им Марина тайно е засадила няколко стръка рицин. „Аз много добре знам за какво се използва това растение. Именно с рицин някога КГБ уби българския дисидент Георги Марков“, пише Кононов.

Тези дни между двамата се е разиграл истински екшън. Марина успяла да избута пилота от дома им, който се намира във вилно селище Китка, част от община Руен. След което, залостила, взела ключовете и избягала. Целият му багаж останал вътре. В момента, насред зима, той е само с единствения чифт дрехи, с които е облечен.

От полицията в Руен заявиха, че разследват руския трилър, но същевременно при тях имало насрещна жалба и от самата Марина. Тя изисквала да се издаде ограничителна заповед за бившия ѝ мъж, защото имала страх от него. Полицаите са му забранили да я доближава на по-малко от 100 метра.

Историята на Валерий и 20 години по-младата от него Марина започва през 2006 година в Санкт Петербург, където той се е занимавал с бизнес. Търсил си сътрудничка и попаднал на нея. Първо я взел на работа, а после и в дома си. Тя му разказала, че мъжът ѝ е починал. „Купувах ѝ дрехи, подарих ѝ кола, всяка година 2-3 пъти я водих в чужбина“, описва Валерий Кононов.

Междувременно разбрал, че Марина се занимавала и с грижи за възрастни хора. „Една от тях бе баба Лена, която ѝ беше прехвърлила квартирата си срещу обещанието Марина да се грижи за нея до края на живота ѝ. Баба Лена бе сляпа, но въпреки нейните 80 години, имаше крепко здраве. Точно в деня, когато се канехме да пътуваме отново, този път до Хърватия, баба Лена падна и остана прикована за леглото. Настоявах да отменим пътуването, но Марина ми каза, че дъщеря ѝ от първия ѝ брак ще се грижи за бабата. Когато се върнахме от Хърватия, баба Лена бе мъртва“, пише Кононов.

Един ден, докато минавали край Школата на КГБ, Марина сама му се похвалила, че е нейна възпитаничка. „Точно там е учил и Путин. Нейната специалност е „агент за външно наблюдение“. Обучавана е да следи инакомислещи. Но тогава не обърнах сериозно внимание на това“, пише Кононов.

През 2015 Валерий и Марина купуват къща в Китка и решават да имигрират в България. Докато са заедно, той ѝ прехвърля практически всичките си имоти. След историята с рицина решава да се прибере в Русия, опасявайки се, че може да последва съдбата на баба Лена.

През 2021 Кононов се връща в родината си, където вече няма нищо на свое име. Установява се в столицата на Карелия Петрозаводск, тъй като квартирите там били по-евтини. Оказало се, че бившият мъж на Марина е жив. „Срещнахме се и той ми разказа, че тя успяла да вземе и неговите имоти“, пише Кононов.

В началото на декември тази година той отново идва в България, за да се опита да си възвърне поне половината дял от имота им в Китка. Наема адвокат, но преди да изчака някакви юридически процедури, се появява във вилното селище. Какво точно се е случило там не става ясно от жалбата му, но в резултат куфарът му с целия багаж се оказал заключен в къщата, а той, практически без нищо – изгонен навън.

Полицаите в Руен твърдят, че Марина е засечена между Несебър и Слънчев бряг. Къщата им в Китка в момента е празна. Съседите твърдят, че от дни не са виждали никой там.

Вилното селище Китка се намира в Източна Стара планина и някога бе практически единственото изцяло българско село в този регион, населен основно с турско население. По време на президентството на Желю Желев обаче то бе заличено от административната карта на България. В момента там има достатъчно постоянно живеещи хора, отново само българи, но управляваната от ДПС община Руен категорично отказва да връща статута му на село.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ