Три проекта са изцяло приключени в Пловдив

1940511

Пловдив вече се радва на три изцяло приключени проекта в рамките на инвестиционната програма по проект „Бюджетна линия на Община Пловдив на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

Проектът, който е на обща стойност 434 624.84 лв. и се изпълнява от 2016 г.

В рамките на проекта са се осигурили възнаграждения към „междиното звено“. То е посредник между проектите, които са изготвени от Община Пловдив и служители от оперативната програма „Региони в растеж“. Служителите работещи в звеното са участвали в обучения, обмени и най-вече в оценката на проектните предложения.

Благодарение на конкретната инвестиционна програма са реализирани ключови проекти за града.

Първият е свързан с подобряването на градската среда. Той е бил реализиран в периода от 2018 до 2020 година и в рамките му са били реновирани градски пространства в район „Централен“ – градинката около църквата „Св. Петка“, вътрешните улици на „Аджисан махала“, както й обновяването на градската среда на „Марица юг“.

По проекта свързан с подобряването на социалната инфраструктура в Община Пловдив е изградена сградата на Центъра за Временно Настаняване. Тя е изцяло оборудвана по този проект – мебели, климатици и други. В нея до момента са били настанени повече от 180 бездомни лица.

Част от сградата на кризисния център за жени пострадали от насилие също е реновирана с тези средства.

Образователната инфраструктура, което включва изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли е подпомогнала детска градина „Перуника“ и училище „Петко Каравелов“, както и други.

На пресконференцията бе уточнено, че част от проектите продължават да се изпълняват.

В допълнение ни споделиха още, че един от обмените на добри практики е бил между Община Пловдив и Община Бургас. На него участниците са сравнили, как европейските средства помагат за промяната на града и по какъв начин местните власти работят и какви предизвикателства са срещнали при своята работа.

Източник: Plovdiv24.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ