Калин Стоянов към граничните полицаи: Възхитен съм! Преговорите за Шенген са благодарение на вас

GetImage

„Всички Вие се справяте отлично с миграционния натиск, но посрещате и предизвикателствата да охранявате не само българските, но и границите на обединена Европа. Това е мисия, която изисква много и Вие показахте, че сте достойни за поверената Ви задача. Благодарение на Вас днес е възможно и реално се случват преговорите за пълноправно членство на страната ни в Шенгенското пространство. С Вашия неуморен и денонощен труд получихме високата оценка в доклада от последната мисия за проверка. Поредната добра новина е, че снощи парламентът на Нидерландия е приел позицията на правителството за подкрепа България да стане пълноправен член на Шенген. Приемете моите и на политическото и професионалното ръководство на МВР признание за безспорния Ви професионализъм. Уважавайте своя труд, бъдете сплотен екип, продължавайте да изпълнявате своя дълг пред обществото с достойнство. За мене е чест да съм ваш министър“, заяви министърът на официалната церемония и връчи лично наградите „Почетен знак на МВР“, „За съществен принос при изпълнение на служебни задачи“; „Обявяване на благодарност, парични награди, „Писмена похвала“. Калин Стоянов благодари на гостите, почели с присъствието си празника, както и на бившите директори на „Гранична полиция“, съобщават от пресцентъра на МВР.

От свое и от името на професионалното ръководство на МВР главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев благодари на граничните полицаи за труда им и отбеляза, че изпращаме знакова година, в която „заедно положихме много усилия за опазване на държавната граница и границата на Европейския съюз. Благодаря за всеотдайността и решимостта Ви за избора на трудната и благородна професия на граничен полицай“.

„Изказвам почит и възхищение към колегите от всички нива на „Гранична полиция“ и благодаря на всички структури на МВР, особено на Дирекция „Миграция“ и на служителите от жандармерията, с които работим рамо до рамо, на ръководителите на министерството и бившите директори на главната дирекция, на чуждестранните представители за доброто сътрудничество“, посочи в словото си директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов. Той определи 2023 г. като тежка и динамична, но и година на удовлетворение. „Преодоляхме всички предизвикателства, работихме с хъс и въпреки лошото време и нерядко под негативен знак на обществения фокус, постигнахме успехи. Ще спомена най-значителния – в края на ноември представители на 14 държави от ЕС приключиха мисията си по оценка на работата на българската „Гранична полиция“ с доклад, който е не само положителен, но блестящ. С труда си, Вие колеги осигурявате аргументите политическите ръководители да са убедителни, когато дават оценка за сигурността на българската граница“.

Специални гости на тържествената церемония бяха председателят на Народното събрание Росен Желязков, съветниците на министър-председателя на Република България Драгомир Заков, Таня Гернер и Крум Гърков, заместник главният прокурор Мария Павлова. На официалната церемония присъстваха заместник министрите на МВР Ивелина Дундакова, Кирил Ценкин, Христо Стефанов, заместник главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев директори на дирекции в МВР, бивши директори на „Гранична полиция“. Преди награждаването пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния дълг полицаи бяха поднесени венци и цветя. Председателят на Народното събрание Росен Желязков и министър Калин Стоянов приеха строя, свещеници от Софийската Св. Митрополия отслужиха молебен за здраве и благоденствие и благословиха граничните полицаи на професионалния им празник.

Общо 370 служители на ГД „Гранична полиция“ получиха различни награди, някои от тях бяха връчени по време на церемонията в Министерството на вътрешните работи.

Отличия получиха и двама полицейски служители. В последните дни на тази година с реакцията си обществото показа колко важни за хората са полицейските служители. Работата на инспектор Георги Гюрюшев и на инспектор Теодора Хинкова предизвика вълна от одобрение и насърчение. Двамата колеги от ОДМВР – Търговище и от столичното Пето РУ, доказали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения, бяха наградени от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с „Обявяване на благодарност“ и парична награда.

Инспектор Георги Гюрюшев от сектор „Научно-техническа лаборатория“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Търговище, имаше решаваща роля за спасяването на момченце на година и 10 месеца.

Инспектор Теодора Хинкова от група „Териториална полиция“ – Оборище на сектор „Охранителна полиция“ към Пето РУ – СДВР със загриженост се включи в новата превантивна мярка, която СДВР започна от началото на декември, за гарантиране на сигурността на децата в зоните за пресичане, намиращи се в близост до училище.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ