Добрият пример: Деца изработват играчки за Коледа, за да съберат пари за болен приятел

IMAGE_16690462_40_0

Трапезарията в манастира на сестрите францисканки в Раковски се е превърнала в малка коледна работилница. 8-годишната Катрин е едно от 20-те деца, които с любов и много старание оцветяват и декорират различни фигурки, изработени от гипс, восък и полимерна глина.

Всяка играчка, изработена от детските ръце, е свързана с библейския сюжет за раждането на младенеца. Повечето от героите са им познати от притчата за Витлеемската пещера.

Красивите коледни украшения децата изработват за благотворителния базар. Средствата, които ще съберат от продажбата им, ще дарят на свой връстник, който се нуждае от лечение в чужбина. Предстои му присаждане на стволови клетки, съобщи NOVA.

Става въпрос за подпомагане на едно момче от нашата енория, което е в 4 клас. Децата подготвят и концерт за неговото лечение и операция“, коментира сестра Елка Станева от манастира „Света Елисавета“- Раковски.

Така коледната работилница за децата се превръща в един голям урок не само по религия, но и за доброто. Децата от Раковски смятат, че ще успеят да съберат първоначалната вноска. Все още не е ясно колко точно ще струва операцията, тъй като семейството на момчето все още чака офертата от болницата, в която ще бъде извършена трансплантацията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ