Халил: Баща ми почина след 4 дни в затвора, имаше белези! Резултати от аутопсията не видях

затвор

60-годишен родопчанин умира 4 дни след като влиза в затвора. Семейството му така и не получава препис от аутопсията.

„Той бе здрав мъж, нямаше оплаквания. Какво се е случило там, искаме да разберем истината“, посочи за „Родопи voice“ синът на починалия-Халил Халил. Семейството е от Джебел.

Бащата Георги Христов е с условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. В изпитателния срок той отново бил зад волана. При проверката с дрегер било установено 0,67 промила. Рецидивът му коства ефективна присъда от 7 месеца „лишаване от свобода“.

„Баща ми влезе в затвора в Пазарджик на 13 декември. Ден-два по-късно се чухме. Каза, че всичко е наред, дали са му чисти чаршафи, чувства се добре. На 17 декември ми позвъниха от управата на затвора и ми казаха, че баща ми е починал. Бях шокиран. Първо като причина посочиха инфаркт, след това ми казаха някакъв вътрешен кръвоизлив. Така и не ми дадоха резултатите от аутопсията. Прибрахме тялото и погребахме баща ми“, разказва Халил. По думите му, по краката на 60-годишния мъж е имало синини и белези.

„Сякаш е бил малтретиран, бит. Искаме да ни предоставят резултатите от аутопсията в писмен вид“, настоява синът. Той смята да се обърне към директора на затвора, както и към Областната дирекция на МВР в Пазарджик.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ