Почерня от полиция! Масов бой между земеделци и роми във Врачанско, мъж е с опасност за живота

цигани

МВР излезе с подробности за масовия бой, станал във врачанското село Лесура. В петък следобяд Цветан, който се занимава със земеделие, установил, че близо до негова нива цигани извършват незаконна сеч.

Мъжът, заедно с други хора от неговия бранш, разпознали бракониерите и се стигнало до физическа саморазправа в дома на едни от тях.

При боя обаче, синът на единия от ромите ударил с брадва по главата Цветан. Пострадалият е бил откаран с частен автомобил до спешното във Враца. Около 15.48 часа, 35-годишния Р.М., който нанесъл удара с брадва, подал сигнал в полицията, уточнява BulNews.

Служители на реда се отзовали и пристигнали на мястото. Установено било, че скандалът, прераснал в бой, е бил между Р.М, баща му Й.Х. на 61 години, 33-годишния му брат М.М., земеделецът Цветан П. и 25-годишния В.П.

Тежко пострадалият е бил транспортиран в Окръжна болница – София и е настанен в невро-хирургичното отделение, с опасност за живота е.

Й.Х. е получил наранявания в областта на устните и долните резци, като е бил прегледан от медици и освободен за домашно лечение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ