Започва изграждането на чисто нова улица в Пловдив

1946874

Кметовете на район „Източен“ имат добрата орисия да откриват нови улици. Емил Русинов, който пое управлението на администрацията преди близо 2 месеца, най-вероятно няма да направи изключение.

В интервю за „Фокус“ районният кмет съобщи, че съвсем скоро започва изграждането на новата улица „Георги Странски“. Локацията й е изключително важна и полезна – започва от ул. „Генерал Радко Димитриев“ и излиза директно на бул. „Санкт Петербург“, а преминава и през края на ул. „Богомил“ и така се създава хубава пътна връзка, която ще е от полза на гражданите.

Трафикът в района е изключително натоварен заради големите търговски обекти и след изграждането на улицата движението ще се разтовари значително, убеден е Русинов.

Улицата ще се прави на два етапа. Предвидено е и изграждане на тротоар, тъй като съществуващият в момента е неудобен и нефункциониращ, защото е широк само 60 сантиметра. Проектът за „Георги Странски“ е готов, а процедурите за избор на изпълнител са приключени с решение на съда.

Другият важен инфраструктурен проект в „Източен“ е изграждането на продължение на улица „Удроу Уилсън“ до ул. „Бъндерица“ и свързването с булевард „Марица юг“.

„Ще стане един страхотен ринг, за да може камионите, когато влизат от източната порта – „Цариградско шосе“, да завиват директно надясно и да продължат надолу без да замърсяват и да се включват в трафика на града“ – обясни районният кмет.

По този проект също се работи, но Русинов не се ангажира с конкретен срок за реализация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ