МВР погна шофиралият с 260км/ч Панайот, той ревна: Младите да не правят това, което са видели в клиповете

170374573189007

Полицията в Бургас започна проверка на младежа Панайот Бозвелиев, качил клипове с шофиране по магистралата с 260 км/ч и със 120 км/ч в града. Той твърди, че не е управлявал колата, а предоставял ключовете на близки и познати.

Началникът на сектор „Пътна полиция“ в Бургас инспектор Пламен Николов обясни, че камерите не са засичали въпросния автомобил с превишена скорост. Мъжът, който го стопанисва, обаче е бил разпитан в полицията. Оказало се, че не той, а член на семейството му е собственик на колата. Ако се докаже, че сниманите нарушения са отпреди две и повече години, както твърди младият мъж, той не носи наказателна отговорност. Ако се установи скорошно нарушение, отговорен е собственикът на автомобила или ползвател, посочен от него, подчерта инсп. Николов пред Nova.

“Все още продължава проверката. Съвместно с Община Бургас извършваме проверка на движението на този автомобил от снимковия материал по отношение на уличната мрежа и установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата“, заяви още инспекторът.

Панайот отрекъл „съпричастност към тези клипове, както и към управлението на автомобила“.

Но все пак според нас са извършени действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото, така че всички събрани материали ще бъдат докладвани на Районна прокуратура-Бургас, заяви Пламен Николов.

„Изпратили сме запитвания към други институции, които са извън МВР, така че в най-кратки срокове ще бъде приключена проверката“, добави инспекторът.

Самият Панайот вчера съобщи във видео, че е дал показания в полицията, и призова „всички млади да не правят това, което са видели в клиповете“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ