Почти целият екипаж от кораба на Домусчиеви се прибра у нас. Адвокатите на арестуваните искат…

кирил домусчиев

Почти целият екипаж на кораба „Верила“се прибра в България, без двамата обвинени в Ирландия моряци, съобщава Maritime.bg. 32-годишният Никола Пенчев и 35-годишният Камен Петков бяха изслушани онлайн на проведено в петък заседание на съда в Лимерик.

Двамата ще останат в затвора за Нова година, а следващото заседание по делото е насрочено за 9-и януари, съобщи регионалното издание „Лимерик Лийдър“.

Денис Уотърс, прокурор, каза, че се очакват указанията на прокуратурата по отношение на двамата мъже. В помощ на подсъдимите в съда имаше български преводач.

Адвокатите на двамата помолиха делото да бъде отложено за 9 януари.

Припомняме, че през последните дни шестима моряци от българския кораб бяха задържани от ирландските власти за трафик на дрога.

Срещу оставащите в ареста двама от тях бяха повдигнати обвинения за две престъпления – притежание на кокаин, както и наличие на дрога с цел продажба.

По-рано тази седмица ирландските власти откриха кокаин за 20 млн. евро на борда на български кораб „Верила“. На борда на плавателния съд имаше 17 българи и един украинец. Ирландските власти проверяваха и телефонтие на екипажа.Превозваната дрога се оценява на 20-35 млн. евро, като се изхожда от оценката на полицията, която е 70 000 евро за килограм кокаин.

По цени на улицата стойността на пратката кокаин може да достигне до 105 млн. евро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ