Младият режисьор Веселин Диманов подготвя филм за Милен Цветков: Снимките започват

Милен Цветков

Режисьорът Веселин Диманов, създател на филма „Моралът е доброто“ за покойния юрист Кристиан Таков, прави документален филм за телевизионния водещ Милен Цветков, предава Boulevard Bulgaria.

„Към днешна дата съм провел повече от 50 интервюта и беседи с негови колеги, приятели и близки. Ясни са и първите партньори на продукцията“, пише Диманов във Фейсбук, като добавя, че снимките по филма ще започнат в началото на следващата година.

Популярният телевизионен водещ загина в катастрофа през 2020 г. , когато 22-годишният Кристиан Николов се вряза в колата на Цветков на кръстовище пред столичния мол „Парадайз“ с превишена скорост.

Журналистът почина вследствие на причинените от инцидента травми, а разследването установи, че Николов е шофирал под въздействието на четири различни вида упойващи вещества.

На втора инстанция Николов беше осъден за убийство по непредпазливост и получи наказание 9 години лишаване от свобода със забрана за управление на МПС за 10 г. Прокуратурата и частните защитници на семейството на Милен Цветков обаче настояват делото да бъде върнато за ново разглеждане и да се приеме утежняващия състав – убийство при условия на евентуален умисъл. Мотивът им е, че Николов е шофирал под влиянието на наркотици и не е направил опит да спре, преди да се вреже в колата на Цветков.

Веселин Диманов е режисьор и на филма „Моралът е добро“, посветен на покойния юрист Кристиан Таков. Премиерата на филма беше през ноември 2022 г., а впоследствие беше показан в редица населени места в страната, както и в чужбина. В момента той може да се гледа и в каталога на HBO Max.

Във филма Диманов показва света на известния общественик чрез архивни кадри и документи, голяма част от които не са били публикувани досега. Те се редуват с интервюта със семейството му, приятели, колеги и съмишленици, определящи Кристиан Таков като „един от най-светлите герои на българския преход“, „радикален, но прав“,“въплъщение на желанието на цяло едно поколение да види света в България по-справедлив“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ