Борисов с първа изява за 2024г., заговори за смяна на министри: Като дойде 6 март, ще видите

бойко борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Бургас. Това е първата му поява в първия работен ден за новата година. Борисов е заедно с градоначалника на Бургас Димитър Николов и Теменужка Петкова.

Пред журналистите лидерът на ГЕРБ сподели, че на Нова година си е бил вкъщи, както обикновено.

„Хайде кой ще е пръв да ви изпитам“, подкани ги Борисов, след което двамата започнаха да разказват какви са предвидените проекти за областта.

Теменужка Петкова обяви, че средствата, които са предвидени за област Бургас до края на 2026 г., са 404 млн. лв.

„Г-н Борисов е основният двигател на този процес и всички тези проекти да се случат“, обясни още депутатката от ГЕРБ. Борисов добави, че заслуга имат и Асен Василев, и Йордан Цонев и помоли журналистите да не са кисели, понеже е Нова година.

Всеки един от кметовете в областта направи отчет пред лидера на ГЕРБ. Градоначалниците не пропуснаха да му благодарят за предвидените средства, които са възможни след приемането на Бюджет 2024 от депутатите.

„Една лъжица асфалт не са сложили. След няколко години застой и хаос се отпускат немалко пари. Това е благодарение на тази некоалиция. Преди беше абсолютно мъртвило, както казваше баба ми“, каза Борисов.

Той бе запитан и за ротацията в кабинета.

„Като дойде 6 март ще видите каква ще е ротацията. За мен това, което действа като управление – такъв жесток самоконтрол, това е добре за всички. Според споразумението ще направим анализ на всеки един министър и ако има някой, който не се е справил добре и няма голям напредък, ще бъде сменен“, заяви той.

„Във всяка партия има качествени личности. Така търсим най-доброто на министерски съвет. ДПС обаче още преди време казаха, че не желаят да имат свои представители в правителството“, отсече лидерът на ГЕРБ на въпрос, дали ДПС има качествени хора, които ще намерят място в кабинета след ротацията.

„Имаше малки грешки за Шенген, но истинският проблем, който ни спря, беше този 3-годишен застой и хаосът по границата. Три загубени години. Калин Стоянов мисля, че се справя много добре. С Мария Габриел и Денков направиха много. Ние с Кирил също през двете комисии направихме, каквото можахме. Трябва да благодарим на австрийския бизнес, който инвестира у нас, защото написа отворено писмо до управляващите в Австрия. Изпълнили сме условията, трябва да покажем, че пазим правилно границата“, сподели Борисов.

„Парите, които ще се отпуснат за границата, това, че ще ползваме шенгенската система, помага за борбата с тероризма. Мисля, че чашата е на половина пълна. С общи усилия на държавата, на президента включително, може да направим така, че за няколко месеца да влезем и в сухопътния Шенген. Зависи само от нас“, отсече председателят на ГЕРБ, цитиран от Блиц.

„След като години наред имаха свръхпечалба „Лукойл“, мисля, че проверката е нещо като висша форма на доверие от страна на държавата към тях. От какво се притесняват, ако всичко им е наред? Да не би да са произвели повече горива и да ги изнасят по море, където да ги претоварват. Ни не искаме да обслужваме интересите на Русия, а тези пари да останат в джоба на българина. Нима не е вярно, че години наред ни взимаха по 1 лв. на всеки литър бензин“, попита той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ