Дъщерята на загиналия шампион Пенев: Загадка е защо е станала гонката. Мисля, че просто е искал да се прибере

борислава пенева

„Загадка е защо е станала тази гонка. Но възможност да го питаме не ни беше дадена. Няма как да сме сигурни за отношението на полицаите спрямо него. Целта на баща ми не е била да бяга от полицията, а просто да се прибере“.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Борислава Пенева – дъщерята на Пламен Пенев, който загина след гонка с полицията в Стара Загора на 30 декември.

„Нямаме обяснение за действията на полицаите, виждайки всички тези клипове. Той редовно излиза да си разхожда кучето, на тази бензиностанция той пие кафе, зарежда си колата, близо е до мястото, на което живеем“, поясни тя.

Пенева каза, че баща й е добър човек, не е конфликтна личност и не би носил оръжие в себе си.

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов предложи да се разпространи сигнала, подаден срещу Пламен Пенев във фаталната нощ.

Припомняме, че непълнолетен се обадил на 112, за да се оплаче, че бившият борец го е заплашил с нож.

„Ако ние имаме текста на разговора, проведен със 112, той може да се огласи и да разберем дали някой е заплашван с нож. В много дела, които се водят в съда се изискват записите от 112, назначава се експертиза и има пълна яснота каква е била комуникацията“, каза Йорданов.

„Колегите не са искали такъв край. Аз бих искал да се спра на засега известните факти. Сигнал има, има и възпрепятстване на полицейската проверка и бягство. В тази ситуация няма нищо нормално. Искрено се надявам това да не се изпълняват полицейски разпореждания да спре. При една такава гонка винаги оставяме нещата на случайност“, допълни Илия Кузманов от синдиката на МВР.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ