Пенсионери едва свързват двата края: Отиваме в магазина и подминаваме витрините! 580 лв не стигат

big_111

Пенсионери от Монтана смятат, че пенсията от 580 лева за хора над 70 години не е достатъчна и трябва да бъде увеличена на 1200 лева.

Пенсията трябва да стане 1200 лева, за да живеем нормално. Аз съм с 40 години трудов стаж и с минимална пенсия от 523 лева. Мисля, че ако не е мъжа ми и семейството да ни подпомагат, смятам, че няма да стигне.

Защото имаме деца и внуци, искаме да им купим подаръци за Нова година, за Коледа, да си посрещнем празника хубаво с хапване, пийване, с подаръците, каза за NOVA News жена от пенсионерския клуб в Монтана.

Връзвам двата края благодарение на това, че мъжът ми взима по-голяма пенсия и че горе-долу не даваме много пари за лекарства. Иначе нямаше да мога да вържа двата края, защото трябват пари и за ток, и за храна, добави тя.

Ако ни дадат още малко върху пенсийките, ще ни стигнат и ще е още по-добре. Защото, затова което работихме, и сега при тези високи цени, които всеки месец отиват нагоре, пенсиите са на една и съща цена.

Ние искаме още малко да ни се даде, за да може да ни стигнат спокойно да отидем в магазина, да си купим онова, което душичката го желае, а не да се спираме, да поглеждаме по витринките и да подминаваме, заяви друга жена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ