Корнелия Нинова писна, иска спешно изслушване на Денков: Пълен провал! Излъгахте народа

payimage-562818

За постигнатото споразумение България да влезе в Шенгенското пространство по въздух и вода българското правителство се е съгласило да допусне неограничен брой мигранти на наша територия и то без право на възражение. Това заяви на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова в централата на партията, предава novini.bg.

По думите ѝ кабинетът е претърпял провал и е отстъпил от позицията си, а със съгласието си да допусне приемането на неограничен брой мигранти застрашава и националната сигурност на страната.

За да илюстрира с факти думите си, лидерът на БСП показа и цитира официален документ от решението на Съвета на ЕС, където тя посочи, че ясно е записано, че България е длъжна незабавно да приеме всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност.

„Правителството излъга българския народ, защото имаме задължението да ги приемем до едномесечен срок, без право на мнение относно техния брой. Става въпрос най-вече за бежанци от Сирия и Афганистан“, допълни Нинова и напомни, че 72% от бежанските центрове у нас вече са запълнени.

Тя припомни и решение на Народното събрание от 2018-а година, което задължава правителството да не подписва двустранни споразумения за обратното приемане на мигранти. По думите ѝ въпросно решение не е отмемено и все още е в сила.

Искам да попитам тези т.нар. евроатлантици дали уважават българската парламентарна република? Питам конкретно г-н Борисов, защото новите тогава не са били в парламента. Но Борисов много добре помни. Променил ли си е той решението по това мнение. Ето защо ще поискаме изслушване на премиера Денков и на външния министър Мария Габриел в парламента. Искаме да знаем какво ще направи мнозинството и какво обяснение ще дадат за това, че са нарушили решение на Народното събрание, допълни Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ