Инфарктен инцидент в „Арсенал“- Казанлък: Мъж е пострадал сериозно, настанен е в хирургията

Завод "Арсенал"

В Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.134, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс – за това, че на 04.01.2024 г. в 23,55 ч. в Завод 3, цех 140 на завод „Арсенал“ АД в Казанлък, на М.А., на 47 г., е причинена средна телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, съобщават от прокуратурата.

Извършен е оглед на местопроизшествие, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е самозапалване на барут. По време на работа с барутна смес на вал-машина е възникнало възпламеняване без взрив. М.А. е пострадал и е с изгаряния – втора степен, в областта на лицето. Той е бил откаран за оказване на медицинска помощ и е настанен за лечение в хирургично отделение в болница в Стара Загора. Няма опасност за живота му. В помещението не е възникнал пожар и не са причинени материални щети.

Извършват се активни действия по събиране на доказателства. Предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза и техническа експертиза за установяване причината за настъпване на инцидента, както и разпити на свидетели.

Срокът за разследване е двумесечен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ