Росен Желязков: На 6 март Денков подава оставка. Вероятно ще се върне в просветното министерство

payimage-579762

Правителството трябва да подаде оставка при ротацията и рулетката с мандатите да се повтори. Това заяви пред журналисти в Индия председателят на Народното събрание Росен Желязков, предава БЛИЦ.

Той припомни, че както вече е ясно, начело на кабинета за следващите 9 месеца ще бъде ГЕРБ.“Ако не е мандата на ГЕРБ, значи няма ротация“, категоричен бе Росен Желязков в отговор на въпроса дали ПП-ДБ са се съгласили а този вариант.

„Ротацията ще се извърши при следната процедура: на 6 март премиерът Николай Денков подава оставката на цялото правителство, което се гласува от парламента. Тогава се завърта парламентарната рулетка и президентът започва консултации с всички парламентарно представени партии. След приключването им държавният глава връчва мандат на излъчен кандидат за премиер от първата политическа сила. Това ще бъде Мария Габриел от ГЕРБ, както категорично е заявявал Бойко Борисов досега“, заяви Желязков.

„Ако се спази бързата процедура, още на 15 март може да има ново правителство. Песимистичният вариант е – края на март“, уточни Желязков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ