Убийството във Видин: Убиецът се оказа Кольо Денев. ,,Живял“ с трупа на жена си 2 дни

полиция

Повдигнаха обвинение за убийство на 79-годишния мъж, убил съпругата си във Видин.

Мъжът, остава в ареста за срок от 72 часа, с прокурорско постановление, съобщи за „Фокус“ говорителят на Окръжна прокуратура-Видин прокурор Владислав Влашев.

Той допълни, че в понеделник държавното обвинение ще поиска от съда постоянна мярка „задържане под стража“ за обвинения в убийството на съпругата си възрастен мъж. Предстои назначаване на поредица от експертизи за установяване психичното състояние на обвиняемия, допълни прокурорът.

Трупът на над 70-годишната жена, с множество травми по тялото и главата, бе открита вчера по обяд в дома си във видинския ромски квартал „Нов път“, след получен сигнал за мъж, стоящ с окървавени ръце пред къщата си, съобщиха днес ОДМВР-Видин. Полицията е задържала 79- годишния мъж, който е с психично заболяване и е съпруг на убитата, съобщиха от полицията.

По неофициална информация 79-годишният мъж, е известен в квартала като Мемед, а името му е Кольо Денев. Убитата жена е негова съпруга и се казва Теменужка.

Смъртта й най-вероятно е настъпила в следствие на жестоки удари по главата и тила. Работи се по версията, че убиецът й е удрял главата на жената в пода на стаята. След извършената аутопсия вчера е установено, че смъртта й е настъпила 48 часа преди аутопсията. Това означава, твърдят полицаи, че тя е била убита най -вероятно на 2 януари т.г. , близо два дни по-рано от откриването на трупа й.

Съседи на убитата жена, разказват, че когато 79-годишният мъж вчера е излязъл и стоял с окървавени ръце пред къщата си на техните въпроси, какво е станало, какво си сторил, той отговарял, че нищо не се е случило. Чак при идването на униформените и откриването на трупа на съпругата и арестуването му, съседите разбрали за жестокото убийство.

Паметливи припомнят, че новата 2023 г. за Видинско започна също с жестоко убийство. Тогава двама непълнолетни младежи пребиха в първият ден на новата година 59-годишен мъж в дома му в село Гъмзово, за това, че не харесали шишето ракия, която им бил продал и си искали парите обратно.

Съдът през ноември м.г. призна за виновни Клаудио Славчев и Николай Господинов за това, че на 1 януари 2023 г. са умъртвили 59-годишния мъж с множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош. Двамата непълнолетни убийци получиха присъда от 10 години „лишаване от свобода“ при първоначално общ режим.

Сега новата 2024 г. за областта отново започва с поредно жестоко убийство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ