Нови данни за жената, простреляна с Алексей: Над месец била в голяма БГ болница, опити за влизане при нея…

payimage-349561

След убийството на Алексей Петров имаше една мистериозна дама, която бе настанена в Пирогов. Нейната самоличност се пазеше в тайна. Директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров разкри в ефира на Нова тв, че всичко с нея приключило благополучно.

„В медицината има такива ситуации, тези ситуации показват професионализма на колегите. От една страна ние трябва да спасим живота и здравето на пациента, от друга страна трябва да запазим тяхното достойнство и сигурност. Състоянието ѝ бе тежко, но всичко приключи положително“, разкри Димитров.

„Не мога да отговоря колко точно прекара при нас, но повече от месец. Не е имало опит да се влиза при нея отвън“, добави той.

„Мерките за сигурност бяха такива, че такива опити бяха невъзможни. Даже имаше периоди, в които тя беше при нас, но се знаеше, че тя не е при нас“, разкри още шефът на „Пирогов“.

„Всичко беше направено по протокол, спрямо рамките на закона, в пълен синхрон с правоохранителните органи“, отбеляза Димитров.

„Най-големият ми успех е, че колегите в болницата ми казаха, че съм пироговец“, казва още Димитров в ефира на Нова тв.

„Имунната система на нацията е срината, има увеличение на посковидните ефекти“, заяви още той.

„2023 трябваше да се възстанови нормалния ритъм на работа на „Пирогов“ след пандемията и годината беше много трудна, като над 250 хил. пациенти са преминали през болницата, 18 хил. от тях неосигурени.

25 хил. операции са били извършени в лечебното заведение за миналата година. Тежките случай са много“, заключи Димитров.

„Между 3 и 15-16 годишна възраст са пострадалите от пиратки тази година, случаите са 10“, каза Димитров. „Последствията от гръмнала пиратка в ръката са тежки и водят до инвалидизация. Едното пръстче липсва на 3-годишното дете, пострадало тази година от инцидент с пиратки“, каза още той.

„Пирогов беше превърната в COVID болница по време на пандемията, сега при нас не се лекуват болни от COVID. Имунната система на нацията е срината, има увеличение на посковидните ефекти“, каза още шефът на „Пирогов“.

„1,5 млн лева са разходите за тримата пациенти, дошли с изгаряния от Нагорни Карабах, които в момента са изцяло за сметка на болницата“, каза още той.

На въпрос дали ще подаде оставка ако обвиненията от здравния министър се окажат верни, Димитров отговори така: „Ако излязат данни за нарушения от моя страна, ще си понеса отговорността. Подаването на оставка за мен е бягство“.

„Поемам ангажимента, че ако излязат данни за нарушения от моя страна за ощетяване на болницата – ще си понеса отговорността от всички органи от тази държава и ще кажа: „Това са резултатите“, каза Димитров.

Той изтъкна, че подлежи на наказателна отговорност, ако твърденията срещу него се окажат верни. „Когато някой си подава оставката, той бяга от проблема. Не си подавам оставката, защото смятам, че има правова държава“, смята Димитров.

„Проверките в „Пирогов“ не са приключил. Не коментирам случаите с одитния доклад и с това, което е написано вътре, защото съм написал две писма до прокуратурата и АДФИ има назначени проверки.

Не са приключили още. Поемам ангажимента след тяхното приключване да изнеса данните“, добави Димитров.

„Получих политическа подкрепа, без да съм я искал. Това означава признание за това, което съм свършил. 853 хил. лева е печалбата на Пирогов“, каза Димитров.

„Най-големият ми успех е, че колегите в болницата ми казаха, че съм пироговец“, посочи още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ