Актьорът Христо Петков на косъм от смъртта: Започнах да тичам в паника, целият бях в пламъци

христо петков актьор

„Трябваше да играя римски войник и държах една горяща факла… Един човек й сипа малко спирт и ми се запали цялата глава!“ Това си спомня номинираният за „Икар“ актьор Христо Петков за немислимия екшън, който преживява на младини на снимките на първия му филм.

„Беше за един студентски филм, аз бях първи курс. Забелязах, че тази факла не гори като хората, а пък исках всичко да е окей“, разказва Петков. Още след първия дубъл младият талант отбелязва, че факлата не гори достатъчно, след което напълно случаен човек я полива със силно запалимия спирт, предава България Днес.

„Снимахме в един подземен ресторант и половината помещение работеше, а в другата половина снимахме. И на мен ми се подпали цялата ръка и глава, тогава имах коса, но бях в шлем и косата не се подпали, но цялата ми глава гореше! Започнах да тичам в паника“, разказва актьорът.

Христо ясно си спомня страшния ден и големия екшън, през който той преминал едва в първата си роля. Актьорът не се отказва и се доказва като един от най-талантливите и харесвани мъже у нас. Варненецът е познат на големия екран с ролите си в „Дзифт“, „Възвишение“, „В сърцето на машината“ и много други.

„Тръгнах да тичам между масите, където обядваха хора. Много ясно си спомням как, докато тичах в пламъци, с някакво много особено спокойствие си помислих: „Ах, колко интересно… тези хора обядват, а аз горя“, смее се днес Петков за случката, която, за щастие, се е разминала без сериозни последици.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ