Мрежата ври! Божанков: Излагайки се на опасност, публикувам проекта за Конституция на Радев

явор божанков

С риск да изложа на опасност източниците, публикувам пълния текст на проекта за изменение на Конституцията на Румен Радев. Тази сензация обяви депутатът от ПП Явор Божанков.

Някои смятаха, че ще бъде бял лист. Защото идеята на Радев била просто да плюе правителството а проект нямало. Истината е, че има и той дава представа в каква България бихме се събудили, ако Радев имаше власт.

Да се насладим на чувството за хумор на Божанков:

В чл.1 се правят следните изменения:
1. Крим е Руски. Точка. Руски е.
2. България е Република със служебно управление.
В чл.2 се правят следните изменения: В държавната администрация се назначават с предимство бивши военни.
В чл.4 се правят следните изменения: В ал.(1) След думите „Република България е правова държава“ се добавя „ХА-ХА“. След „ХА-ХА“ се добавя „колкото Беларус и Русия“. След това се добавя „ако ви е смешно прочетете чл.30“

В чл.5 се правят следните изменения: „Международните Договори с Боташ и други руски врътки имат статут на 11-та Божа заповед. Лукойл, руски газ, руско ядрено гориво и другите руски благинки са под особената закрила на президента“.
В чл. 11 след думите „политическият живот в България се основава върху плурализъм“ се добавя „ХА-ХА“.
В чл. 14 се правят следните изменения:

След думите „Семейството, майчинството и децата“ се добавя „са под закрилата на баща-християнин Радев. Президентът на Републиката лично брани семейството от джендърите.“
В чл. 19 се правят следните изменения:
Думите „икономиката на Република България се основава на свободна стопанска инициатива“ се заменят с „икономиката на Република България минава през Копринков“.

В чл. 25 се правят следните изменения:
След думите „българско гражданство може да се придобие и по натурализация“ се добавя „идеята за двойното гражданство зависи то това с кого си говори президента. Ако е в САЩ може. В България – не може.”
В чл. 27 ал (2) след думите „Република България дава убежище на чужденци, преследвани заради техните убеждения“ се добавят „ако не ги преследва режимът в Кремъл. Тогава ги връщаме с 200 и на шиш. Само да каже Митрофанова“.

В чл. 30 се създава нова алинея:
„Който не е доволен от Радев и много му знае устата в медиите, Копринката ще го нагласи с НАП и каквото друго има под ръка. Това включва цялата рода до десето коляно“.
В чл. 92 ал (1) след думите: „Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията“ се добавя „изключение от единството правят войнолюбците, джендърите, соросоидите и националните предатели. Техния поименен състав се изготвя в списък по ред определен със закон. Ако ви е смешно прочетете чл. 30., ако член 30 ви е малко – ще чукате и камъни в Белене“.

След думите „и представлява Република България в международните отношения.“ се добавя „международните отношения се определят от това, с кого си има работа президента. Пред НАТО дава вид на полунатовец. Пред Европа – на полуевропеец. В България това неудобство отпада и може да бъде чиста копейка.“

В чл. 98 глава „Президентът на републиката“ се създават нови точки Z.
В т Z 1 . След думите „Отправя обръщения към народа и Народното събрание“ се добавя „отравя ти Новата година“.
В чл. 159 се създава нова точка Z 2 със следния текст: „Президентът има право да предложи промени в Конституцията, но може просто да плюе вече предложените от НС. За да не изглежда като таксиметров шофьор, който е недоволен от държавата, понеже са скопили служебния му кабинет – президентът може да плаши с бежански апокалипсис и други ужаси.”

Създават се и нови точки Z 3 и Z 4 със следния текст:
Т.Z3 “Президентът и вицепрезидентът се освобождават от отговорност за онзи пилон веднага след като Радев прочете неговата си една и съща реч при откриването му.”
Т.Z4 “Някой да каже на Костадинов от Възраждане, че 3 март и Шипка са запазена търговска марка за фирмата на президента, иначе чл.30 се прилага и срещу себеподобни.”

Преходни и заключителни разпоредби:
Параграф 1 – това можеше да бъде България през 2024.

От Фейсбук страницата на Явор Божанков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ