Рокада! Ген. Атанасов става шеф на НС! “Промяната” се отказа от Никола Минчев

payimage-605881

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по всяка вероятност ще заеме първия пост в парламентарната ни република – след ротацията през март генералът ще се настани в креслото на председателя на българския парламент, съобщава epicenter.bg.

Вчера самият Атанасов заяви, че няма да става конституционен съдия – идея, която взриви юридическата гилдия в страната, а ще си остане в парламента, като уклончиво отбягна отговора на въпроса дали ще го видим на председателското място, стана ясно, че „имаме сделка“.

Според запознати това е сделка между ПП, които ще номинират Белазелков за член на Конституционния съд, а ДБ приемат Атанасов да поеме поста като шеф на Народното събрание.

Казват, че това вече е уговорено между Кирил Петков и Христо Иванов, който пък се готви да бяга в Брюксел като евродепутат – като награда за извършената конституционна реформа.

Никола Минчев е бил принуден да се откаже от обещания му пост.

Да стане пръв сред равните в Народното събрание е отколешна мечта на ген. Атанасов. Още през 2022 година след блокажа, породен от отстраняването на Никола Минчев от шефския пост в НС, Атанас Атанасов заяви: „Аз имам подготовка и мога да се справя с работата на председател на парламента“. Тогава обаче той прецени, че няма да получи необходимата подкрепа, тъй като никой не го взема насериозно като уважаван парламентарист. Днес обаче ситуацията е друга – в ПП-ДБ не се взимат предвид качествата на човека за даден пост – всичко става на базата на пазарлък.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ