Министър Богданов: Имам подкрепата на Денков. Очаквам ръководството на КЗП да бъде сменено

payimage-611539

Видяхме проблем в кампанията „Достъпно за вас“ от гледна точка на информираността. Започнахме преди месец с 200 обекта в цялата страна. За месец разширихме до 450 обекта. Опитваме се по най-бързия начин да стигнем до повече хора. Това заяви министърът на икономиката Богдан Богданов в ефира на БНТ.

Изискване в кампанията е всеки участник да предлага продукти с доказано качество. Потреблението е различно – един предпочита един продукт, друг предпочита – друг продукт. Това е кампания, която обхваща 50 продукта. Колко по-широка става кампанията, толкова повече ще задоволим потребителското търсене. Кампанията няма за цел да обхване всички продукти, затова и включва само 50 продукта. Освен това кампанията е насочена към най-уязвимите, обясни Богданов.

Първо и много важно е да повишим информираността. Ще разширим платформата, за да може по-лесно потребителите да се информират. Участниците вече са по-склонни да промотират кампанията. Разширяваме порфтолиото като включваме аптечни вериги, каза още икономическият министър.

Казусът КЗП

В края на миналата година поисках оставката на цялото ръководство на КЗП с много ясни аргументи. Констатирани са множество нарушения. Последните данни показват, че КЗП е действала репресивно към определени бизнеси. От заведените 34 дела срещу КЗП – 31 са паднали на първа инстанция. Бизнесът е свалил доверието си към Комсията, потребителите също. Имеме рекорден брой жалби срещу КЗП, посочи Богданов.

Богданов обясни, че е предложил нов състав на ръководството на КЗП и предстои Министерски съвет да го одобри. „Надявам се следващата седмица да бъде решен този проблем. Единият от съпредседателите подаде оставка още на следващия ден. Не се осъществяват промени, защото има механизъм. Имам пълна подкрепа от премиера и вицепремиера за смяна на състава на КЗП. В момента се дискутира новия състав“, допълни още той.

Ротация

В самото начало си определихме цели. Ние ги преизпълнихме. Ротацията е технически елемент, няма съществена драма. Има политическо решение. Ние като екип продължаваме да работим. Ако имаме подкрепа – ще продължим да работим. Ако нямаме подкрепа или новият премиер има друга визия конкретно за Министерство на икономиката – сме склонни да отстъпим, обясни Богданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ