Гюнер Тахир: Ако трябва да сме обективни, Пеевски и Доган са взаимнозависими. Най-вече финансово

payimage-553657

„Ако трябва да сме обективни, в нито една друга партия човек с биографията и имиджа на Делян Пеевски не би могъл да заеме никакви позиции, да не говорим за ръководни“. Това заяви в предаването „Кой говори?“ по Дарик радио Гюнер Тахир, бивш зам.-председател на ДПС.

Той е и един от основателите на партията. Напуска ДПС през 1997 г, но до днес наблюдава отблизо процесите в партията.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган миналата седмица призова в обръщение към членовете на партията тя да има двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров – дългогодишен партиен функционер, лекар, министър на околната среда и водите при тройната коалиция.

„Единствената партия, която не се вмества в традиционното понятие „политическа партия“ е ДПС. Ахмед Доган сега се прави на наблюдател от ООН и тепърва е установил, че, видите ли, ДПС като партия е тръгнала по пътя на това да бъде корпоративна и платена партия. Но тук логично, човек от българския народ би казал „добро утро, вие сега ли го разбирате, г-н Доган?“. А кой направи тази партия корпоративна и платена – самият Доган. Откога – от самото начало“, посочи още Гюнер Тахир.

По думите му издигането на Пеевски толкова високо в редиците на партията не е станало по някакъв естествен начин, например той да се е доказал, а напротив – този човек е насаден.

Той бе категоричен, че ДПС се е превърнала отдавна във функция на Доган, а не обратното. „Ахмед Доган е подчинил цялата партия на своите лични интереси“, допълни Гюнер Тахир.

„Когато не си дошъл на върха на една партия по естествен път, тогава ставаш зависим пряко от този, който те предлага. В момента според мен може би надделява Доган, но Пеевски и Доган са взаимнозависими – най-вече финансово, защото Доган през годините винаги е избивал някакви комплекси, може би от детските му години, когато Държавна сигурност го е хранила и е поемала разходите му. Аз не си спомням през годините на комунизма някой да е успял да влезе в университет със слаба оценка, докато Доган е влизал и са го записали 3 месеца по-късно. Това са абсурдите на онова, което е заложено още преди 1989 г. Затова в тази партия има такива аномалии, защото при самото й създаване това е заложено“, коментира още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ