В памет на българина! Украинците стрелят с боеприпаси, надписани с името на Светльо

светослав

Снимки на снаряди, надписани с името на българина Светослав Славков, пуснаха във фейсбук страница на украински военни формирования.

Светльо загина на 31 декември недалеч от Купянск след жестока престрелка с руснаците. Отбелязано е, че снарядите са готови за стрелба по руснаците в Доценка област, но неясно къде. Често военните биват разкривани по снимки, затова обикновено се публикуват кадри от тъмни мазета като в случая.

В боя освен Светльо загинаха още трима от украинска страна, а останалите успяха да се измъкнат от смъртоносната зона до село Синкивка. На картите мястото е отбелязана като ничия зона, тоест, нито една от двете армии не го контролира и е под непрекъснат обстрел. След спасилите се има още един български доброволец, който вероятно е съобщил за трагедията на близките на Светослав. Самият труп не е прибран поради споменатата причина в зоната се стреля веднага и на месо, пише Марица.

Украинските сайтове обръщат сериозно внимание на новината за гибелта на Свет, както е известен на фронта българският доброволец. Отбелязва се, че 31-годишният софиянец е ултрас на футболния Левски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ