Васил Терзиев е направил страшна простотия! ГЕРБ спешно събра журналисти и го унижи както и жена му не го е правила

1-3-1280x924

Да успокоим гражданите на София, както и кмета Васил Терзиев, че кризата с боклука няма да се състои. Бяха изречени лъжи. Създава се измислена криза, за да се избяга от истинската такава. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев по време на брифинг.

„Каза се, че депото има потенциал да работи още до 3-4 години, след което София ще има криза с боклука. Ясно се вижда от доклад от директора на експлоатацията на депото, където се показва, че капацитетът е до ноември 2031 г. – 8 години, а не 4. Време, в което хората от брифинга няма да отговарят за тези проблеми. Приветстваме изпращането на докладите до прокуратурата. Радвам се, че кметът се вслушва в съветите на ГЕРБ. Призовавам Терзиев незабавно да оповести публично и другите два одитни доклада за 21 и 22 г. и те също да бъдат изпратени до прокуратурата. В тях има много ясни констатации. Ако в София има криза с управление на отпадъците по-рано от 8 години, за което е обезпечена, това ще е в резултат на лошото управление на Терзиев“, коментира той.

„Жалко е, че започваме годината с такава постановка. Трябва да се борави с всички факти и да се говори за слона в стаята. Огромният проблем на София е неможенето на политическия ѝ лидер – Терзиев, на колегите съветници да формират мнозинстно. СОС не работи заради победителите на изборите“, категоричен бе той.

По думите му, за да получи подкрепа екипа на Терзиев, трябва първо да се самоопределят дали са вляво или вдясно. „Възмутени сме, че това политическо неможене продължава. Не може да се живее в такава политическа шизофрения.“

„Видяхме червената сватба, която се готви. Постановка с цел да разчисти терена за новото мнозинство със социалистите, с които твърдяха, че са различни, отричаха се от корените и миналото, но явно дотам ще допрат. Имаме доказателство, че се водят преговори, ние в тях не участваме. Няма да позволим София да е заложник на плаващите мнозинства. Никога няма да бъдем част от тях“, каза още Георгиев.

„Кризата е ясна, тя вече не е толкова политическа, колкото управленска. Лидерството така и не бе взето от Терзиев и не търси официално мнозинство в СОС. Не трябва да се крие зад партиите, зад Борис Бонев“, заяви Антон Хекимян.

„Кризата с боклука я има, вкл. днес. Извозването на боклука е проблем, това е факт, и софиянци го виждат. Новият сняг затрупа старите клони, които не са извозени. Това не е ли криза? Това е управленска криза заради политическото неможене на ПП-ДБ-СС. Те не знаят как да решат проблемите на града, опитват се да прехвърлят вината върху опозицията“, допълни той.

Хекимян обясни, че за да се реши кризата с боклука, има един работещ вариант: „Той е разработен, но беше спрян – става въпрос за Инсинератора. Терзиев пропусна да каже застава ли зад идеята да възобнови този проект, къде ще разположи тази площадка и ще направи ли така, че този проект да бъде завършен. Трябва да отговори на тези въпроси, защото неговите хора бяха тези, които се хвалеха, че навремето са спрели проекта.“

По думите му следва друга криза – тази с транспорта в столицата. „Имаме утре среща със синдикатите и ще си говорим за проблема с увеличаването на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Нещо, което няма да се случи с процентите, които искат. Може да последват стачки и блокиране на градския транспорт в София.“

„Бюджетът на София ще бъде представен от кмета, но кой ще го одобри? Защо ще чистим града с план-сметка от 2022 г.? Виждаме прикритието на големите проблеми – липса на лидерство в София, но и липса на решения за другите кризи, които ще се задълбочат“, каза още Хекимян.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ