Смешен бойкот! Хората на Слави срещу промените в Конституцията. Балабанов: Живеем в кошмар

payimage-603477

Втора жалба в Конституционния съд срещу промените в основния закон на държавата ще внесат народни представители от „Има такъв народ“ (ИТН). Това съобщи Станислав Балабанов от ИТН.

Той обясни, че жалбата е готова и утре официално ще я внесат. „Чакаме да стартира пленарния ден. Жалбата ще бъде подкрепена от колегите от „Възраждане“, вероятно и от БСП“, надява се Балабанов.

„ИТН няма да номинират хора и да издигат кандидатура за регулаторните органи, няма да „горим“ наши хора.

Спомням си на онези коалиционни съвети в онази четворна 4 коалиция и опорката на Кирил Петков, че за регулаторите трябва да се изберат най-кадърните, най-подготвените, но и тогава се договаряха задкулисно. Корнелия Нинова стоеше удобно в управлението, защото и бяха обещали няколко регулатора“, припомни депутатът от ИТН, цитиран от БНР.

Той обеща, че ИТН в следващия парламент ще е още по-мощно представена и ще е друг облика на следващото управление. „Кирил Петков и Христо Иванов трябва да бъдат заличени от политическото пространство“, заяви Балабанов в коментара си за работата на НС през 2024 г.

Днес свършва ваканцията на Народното събрание (НС) и депутатите утре влизат в пленарната зала.

Балабанов отново припомни, че изборът на регулаторите не е както трябва. „Като видите шефа на здравната каса, а Андрей Гюров в БНБ е против закона.

Според Търговския регистър той все още се води част от НПО и доскоро е бил в изпълнителния съвет на ПП, което е нарушение на кандидатурата и членството в БНБ. Има и доклад на Изпълнителния съвет на БНБ, който потвърждава, че Гюров е незаконно избран“, каза Балабанов.

„Живеем в кошмар и искам да се събудим и като опозиция искаме да приключим най-скоро“, надява се депутатът от ИТН.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ