Костадинов нахлу бесен в БНР: Хората, които в момента ни управляват, да бъдат вкарани по затворите

костадин костадинов

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви пред БНР, че партията ще има номинация за член на Конституционния съд. Той описа избрания като „добър юрист“ и „човек с независимо мислене, който да не се поддава на натиск било от страна на родни политически олигарси, било от страна на чужди посланици“.

„Тази институция доста се политизира. Като гледам какви са номинациите или това, което се говори до момента, честно казано и бъдещето на тази институция не изглежда никак светло“, коментира депутатът.

Костадинов заяви, че са наясно, че процедурата е с предизвестен край, но въпреки това са длъжни да покажат алтернатива.

Той съобщи също, че ще предложат свои представители и за регулаторите: „Навсякъде ще предлагаме наши хора. Наясно сме с това, че процедурата е предизвестена, защото това е процедура, която в момента подлежи на пазарлък между управляващите. Ние ще покажем алтернатива.“

Жалбата срещу промените в Конституцията вече е готова, обяви още лидерът на „Възраждане“.

„Днес трябваше да я дадем на нашите колеги от ИТН, които да отбележат, ако имат някакви допълнения или нещо друго, за да може да се пусне общ текст“, допълни той. По думите му разговори с БСП не са водени. Но който иска да се включи, е добре дошъл, декларира Костадинов.

Според Костадинов не е достатъчно това, което атакува президентът: „Президентът коментира единствено и само текстове, свързани с 1/3 от промените. Няма текст, който да атакува по отношение на т.нар. съдебна реформа. Ние атакуваме абсолютно всички.“

Според него обяснението е, че може би президентът няма нищо против тези текстове. Самата процедура, по отношение на която беше променена Конституцията, е противоконституционна, обясни лидерът на „Възраждане“ и напомни, че още тогава са сезирали Конституционния съд.

„Хората, които в момента ни управляват, трябва да бъдат вкарани по затворите за извършена от тях държавна измяна, най-малкото заради извършената от тях престъпна промяна на Конституцията, която превърна държавата ни в чужда територия“, категоричен е той. Според него трябва да се носи отговорност за престъпни решения и гласувания.

„Когато едно престъпление е узаконено със закон, това не означава, че вече не е престъпление“.

Според него това е „криминална коалиция, която обслужва чужди национални интереси“. Костадинов се закани, че „тези, които взимат решенията, ще носят отговорност пред българското законодателство“. Това ще се случи, когато българският народ реши България да бъде управлявана от българи, уточни той.

Лидерът на „Възраждане“ е категоричен, че това правителство не може и не трябва да прави реставрация на паметника на Шипка: „Хора, които са символ на несвободата в момента, на позора и на покорството на България, нямат моралното право да пипат българския символ на свободата – Паметника на свободата на Шипка.“

По думите му музеят в паметника ще бъде унищожен. В сградата няма да остане нищо, твърди той. Според него паметникът няма нужда от ремонт. Костадинов смята, че причината да се прави този ремонт е за да се саботират честванията и да не могат българите да ходят там.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ