Има задържан за изтръгнатия паметник на граф Игнатиев във Варна

big_1213

Вандалската проява над бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна е била извършена от един човек. Това е станало между 0:30 и 1:15 часа тази нощ, през което време извършителят е бил в района на паметника. Това показват иззетите записи от камерите в района, обяви на брифинг по случая старши комисар Атанас Михов, зам.-директор на Областната дирекция на МВР.

Лицето на извършителя не се вижда предвид и студеното време. За установяваването му ще се разчита само по външни белези, посочи старши комисар Атанас Михов.

Към момента има един задържан по случая. Това е извършителят на предишното посегателство над същия паметник. Мъжът е задържан в Първо РПУ за изчистване на алибито, поясни полицейският началник.

При изтръгването на бюста са изкривени металните планки в основата му, като вероятно е използван лост. Ръбовете са откъртени, а винтовете са компрометирани. Няма липсващи елементи. Бюстът е прибран на сигурно място и след пълното му възстановяване ще бъде поставен отново на мястото си. Това ще се случи в най-скоро време, отбеляза шефът на общинска дирекция „Култура и духовно развитие“ Антония Йовчева.

Това е поредното посегателство върху паметника на граф Игнатиев, който се намира в градинката до Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. След честването на 3 март миналата година монументът бе залят с бяла боя, а извършителят на вандалския акт се оказа 34-годишен варненец без криминални прояви.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ