Шеф на СДВР със скандално разкритие: Полицаите не носят боди камери, за да… не им ги счупят!

payimage-611564

„По време на протести полицаите не носели боди камери, защото се страхували да не им ги счупят“, това скандално и безумно разкритие направи директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Любомир Николов.

На въпрос дали по време на протеста срещу БФС през ноември м.г. служителите на МВР са носели камери, които да са запечатали полицейски произвол и насилие, Николов потвърди, че те не са имали такива.

„Преценено е, че тези боди камери, които се закрепвват обикновено на ревера на служителите стават много лесно чупеща се вещ при стълкновение с тълпа и установяваме страхотни липси на камери след като сме влезли в такъв конфликт с протестиращи“, обяви Николов.

Той натърти, че при всички масови събития има полицай или полицаи, които снимат, както действията на протестиращите, така и тези на колегите си.

В същото време обаче, шефът на СДВР обяви в ефира на Нова тв, че боди камерите вече щели да станат задължителни за всички полицаи, които работят на улицата.

Николов не обясни как вече няма да им ги чупят протестиращи, както и не даде никакви подробности кога ще стане това, както и дали вече е започната работа по обявяването на обществена поръчка за придобиването на устройствата.

Повече от естествено е точно по време на масови мероприятия полицаите да имат камери. Има достатъчно модели, които може да бъдат сложени без страх, че ще бъдат счупени или повредени. Отделно от това от всички видеа – например при протеста срещу БФС, се виждаше, че не малко полицаи бяха облечени с протектори, като робокопи, които скриваха не само номерата им, но и спокойно можеха да прикриват и боди камерите от външно влияние.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ