Стана ясно от какво е починал брата на патриарха. Лекари и близки крият трагичната вест от дядо Неофит

payimage-564576

Патриарх Неофит няма да може да се прости с брат си Димитър Димитров, който тази сутрин издъхна в столичната болница „Света Анна“ дни преди да навърши 81 години. Известният хоров диригент е батко на Негово Светейшество и както и патриарха страдаше от сърце. Доц. Димитров е починал след кратко боледуване, но според източници на Lupa.bg сърцето му не е издържало от тревогите покрай болестта на брат му. Дядо Неофит вече близо два месеца е във Военно-медицинска академия в тежко състояние и лекарите не пускат никого при него.

Самият диригент не се е виждал с патриарха близо половин година и наскоро той сподели, че това много му тежи. Двамата бяха много близки, но през последните години заради задълженията на патриарха и разклатеното му здраве батко му рядко го навестяваше в патриаршия дом.

Засега лекарите и близките на дядо Неофит се въздържат да му съобщят трагичната вест, тъй като това още повече би усложнило и без това тежкото му здравословно състояние. Духовници споделиха пред Lupa.bg, че Негово Светейшество би приел с огромна мъка кончината на батко си, а още по-тежко ще му стане от мисълта, че няма да може да отслужи заупокойна литургия и да го погребе, както си е редът.

Доц. Димитър Димитов бе един от най-изтъкнатите български богослови и музиканти, хоров диригент, педагог и музикален общественик. Близо 40 години той дирижира смесения хор към Патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ