Хинков за случая с Даная: Има стандарти по спешна медицина, но се получават пропуски и нещастни случаи

payimage-603948

Има стандарти по спешна медицина, има ясна формулировка какво се прави. Стандартът описва всички действия при спешни състояния. Има протоколи за хирургична намеса във всяка болница, включително и в „Пирогов“. Това обясни здравният министър проф. Христо Хинков пред депутатите в здравната комисия. „Получават се пропуски, нещастни случаи. Във всички случаи, проблемите са организационни, има комуникация между различни институции“, каза още министърът.

По думите му „Св Анна“, „Пирогов“ и ИСУЛ са най-натоварените болници. „В ИСУЛ има детско отделение, там са натоварени, по празниците имаше само един дежурен лекар“, каза още министърът. Според него трябва да се направи отлика от спешни и неотложни състояния. Проблемите на Спешна помощ не са само на Спешната помощ, категоричен бе Хинков.

Като заключение добави, че ще види резултатите от втората проверка за Даная и тогава ще стане ясно има ли нарушения. А председателят на комисията проф. Костадин Ангелов даде изпратените въпроси от фондация „Даная“ на Хинков, който трябва да отговори в писмен вид, предава 24 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ