Нинова връхлетя в ефир, на Ризова аха да й паднат очилата: Предадоха и унижиха България!

корнелия нинова

Сегашните управляващи предадоха и унижиха България за Шенген. Членството ни по въздух и вода облагодетелства 3% от икономиката, останалите 97% са по сухоземната граница. А пък предвид изборите за Европейски парламент пълноправното ни приемане става несигурно събитие. Такъв коментар направи председателят на БСП Корнелия Нинова в интервю за предаването „Лице в лице“ по bTV.

По думите на Нинова Дъблинското споразумение не работи и поясни, че никоя досега държава не е принуждавала друга държава-членка на ЕС да приема обратно мигранти, какъвто е случаят с България

Има нов закон за бежанците и убежищата, по силата на който да интегрираме бежанците в различните общини, т.е. да ги разпръснем из страната Кметовете трябва да им осигурят жилища, образование, медицинска грижа, но нямат пари за такива политики, каза още лидерът на социалистите.

Корнелия Нинона разкритикува мнозинството в парламента, че попълва регулаторите с политически фигури, давайки пример с БНБ и Конституционния съд.

„Регулаторите би трябвало да са независими, там трябва да са хора, които не са политически обвързани. Това, което правят, е да си разпределят порциите във властта. Овладяват държавата, за да си гарантират, че дори да паднат от власт, тези органи ще ги пазят“, убедена е Нинова.

На въпрос дали БСП ще се присъедини към жалбите на „Възраждане“ и ИТН относно конституционните промени, Нинова отговори, че никой от двете партии не ги е потърсил, за да обсъдят този въпрос.

Според Нинова конституционните промени също са предателство, визирайки двойното гражданство и съдебните промени, с които се цели „политическото овладяване на прокуратурата“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ