Варненци гневно: Докога ще продължава така?

1963684

Докога ще продължава така? Този въпрос задават варненци в социалните мрежи. Хората се възмущават от една порочна практика у нас. При строеж на сграда или ремонт на такава, тя бива опасана от строителни платна. Много често те завземат целия тротоар. Да, сложени са информационни табели с надпис – Премини на отсрещния тротоар, но това според варненци не върши работа. Как да преминем – или трябва да се върнем метри назад, или да скачаме като кенгурута, риторично и с ирония питат хората.

Те са категорични, че има много добър цивилизован начин да се реши този проблем, а именно част от пътното платно да бъде обградено със знаци и обезопасителна ограда, така че да може да се ползва само от пешеходци. В Западна Европа така се прави, но у нас всичко е много архаично и не е с мисъл към хората, коментират варненци.

А сега е много опасно – никой не не връща, за да премине на отсрещния тротоар, а върви по платното и може да бъде блъснат от кола, обобщават те.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ