Бивш №1 в света: Григор Димитров е голямата заплаха за фаворитите на Australian Open

григор димитров

Григор Димитров е голямата заплаха за фаворитите на Australian Open. Първият за годината турнир от Големия шлем започва в неделя и ще продължи до 28 януари.

Пред ESPN своята прогноза даде бившият легендарният американски тенисист Джон Макенроу, бивш №1 в света и настоящ телевизионен коментатор. Попитан кой може да се промъкне сред големите фаворити, той отговори:

“Не виждам някой да се промъква, честно казано. Виждам шепа момчета, осем момчета, които биха могли да спечелят. Очевидно Новак е далеч пред тях, ако е здрав. За мен той е големият фаворит”, заяви 64-годишният американец.

“Ако трябваше да посоча един, който потенциално би могъл да се промъкне, щом искате да го наричате така, бих избрал Григор Димитров. Щастлив съм, че виждам как към края на кариерата си той може да постигне нещо, което никога да момента не е било толкова близо“.

“Григор играе на нивото на първите 5 или 6 в световната ранглиста, въпреки че е 12-ти или 14-ти (б.р. Димитров всъщност е №13 в класацията на АТР). Другите потенциални шампиони са очевидни – Медведев, Синер, Алкарас, Руне, Зверев, Циципас. Бен Шелтън вярвам, че ще спечели големи турнири. Голям потенциал има и Себастиан Корда. Все още не знам дали физически е готов да направи този ход. Той има необичаен проблем. Трябва да качи килограми, да стане по-силен”, каза още Макенроу, пише TrafficNews.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ