Стъжни му се! Данъчните погнаха убиеца на Ферарио Спасов, валят масови проверки на имуществото му

начо

Данъчните погнаха човека, който погуби футболната легенда Ферарио Спасов – Начо Панталеев. В момента текат проверки за имуществото на лясковчанина и дали не укрива данъци. Това разбра „България Днес“ от Венцислав Фоти – адвокат на Панталеев.

„Има образувани много проверки срещу Начо. Данъчните, както и от Икономическа полиция в момента проверяват клиента ми. Проверяват имуществото, приходите и разходите му. Доста често го викат да дава обяснение и справки. Вече няколко пъти се явява и предоставя документи. Съдейства напълно, но проверките са много, някои от тях са фокусирани и върху това дали Начо няма укрити данъци и дали няма неправомерно придобити неща“, казва адвокат Фоти пред „България Днес“ и пояснява, че всичко все още е на етап проверка.

„Няма повдигнати обвинения за данъчни измами, това трябва да е ясно, само проверяват в момента“, категоричен е защитникът на Панталеев. Адвокат Фоти споделя, че разговаря с Начо само по работа, като той сякаш звучал малко по-добре. Допълва, че клиентът му съжалявал изключително много за случилото се.

Всеки момент се очаква да стане готова петорната автотехническа експертиза на возилото на душманина на известния треньор Ферарио Спасов. Петимата специалисти, които изследват колата на Начо, трябва да установят дали наистина той е фучал със 150 км/ч, дали е опитал да спре и всички останали подробности, които са от ключово значение за делото и впоследствие за присъдата на Панталеев.

В момента Начо е освободен с най-леката мярка за неотклонение „подписка“. Лясковчанинът не може да напуска страната и му е отнета книжката. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, което може да бъде променено, преди да започне съдебната сага, ако експертизата, която се очаква, покаже, че Начо не е натиснал спирачките или не е предприел каквито и да е било действия, за да избегне удара. Очаква се това да стане ясно в най-скоро време.

Припомняме, че на 11 ноември, събота, Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново – Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Панталеев хвърчи с над 150 км/ч, сочат данните от този етап на разследването, и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар – счупва се вратът му. В момента Начо е на свобода, вече с отнета книжка и не може да напуска страната. Отнелият живота на Феро се размина с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, а прокурорът, пуснал джигита, е под прицела на Софийската градска прокуратура. Проверяват го дали има подобни съмнителни решения в последните 3 години. Това стана след нареждане на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов.

Наркотици

Начо има и други проблеми със закона още отпреди да затрие Ферарио Спасов. 24-годишният Панталеев е погнат от Районния съд в Горна Оряховица за притежание на дрога.

Става въпрос за 9,7 грама марихуана, която полицаи откриват у него на 7 декември миналата година. В Начо намират и газов пистолет, но така и не става ясно дали е бил регистриран, или не. Делото за дрогата ще продължи през февруари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ