Месец след инцидент с пешеходец в Пловдив: Косвеният виновник продължава да паркира незаконно

mesets-sled-intsident-peshehodets-185

Системен нарушител продължава да паркира автомобила си тип „баничарка” с регистрационен номер РВ 2812 ТС на маркиран остров в Пловдив, месец след като на локацията стана инцидент с пешеходец.Става въпрос за кръстовището между ул. „Любен Каравелов” и ул. „Радецки”.
Той допълни, че шофьорът на баничарката вероятно неосъзнато, но неправилно паркира от години по този начин. Така възпрепятства видимостта на пешеходци и шофьори, а и паркира както на маркиран остров, така и на стоянка за таксита.

По твърдения на читателя паркирането му няма 5 м. отстояние от пешеходната пътека и от кръстовището както следва по правилата. Водачът не се ползва и от задължителния абонамент за синя зона, към която е част и ул. „Любен Каравелов”

„Чрез Вас искам да апелирам за самосъзнание от водачите в града, че в момента, когато слязат от автомобила, автоматично и те веднага стават пешеходци – да не го забравят и подценяват това.”, каза той.

Призова местното управление да се самосезира и да постави на всички такива маркирани участъци в града физически ограничители. Така видимостта ще е ясна и ще бъдат предотвратени бъдещи ПТП-та. Читателят заяви, че компетентните органи трябва да санкционират нарушителят, който е системен и дългогодишен.

Припомняме, че в средата а декември пешеходец бе блъснат на локацията заради ограничената видимост до пешеходната пътека и неправилно паркираната и тогава баничарка.

Източник: trafficnews.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ